My Heroine: Tribute to MacNana

Spora sam kao puž. Treba mi milenijum vremena da se pokrenem. A kada to konačno učinim, dižem okeane i pokrećem galaksije. Zbog toga mnoge ljude neviđeno nerviram, mada i ti – mnogi, priznaju da imam blistave momente. Dakle, čitate redove koje je ispisala jedna lucidna genijalka – mali buda iz solitera – sa željom da zabeleži trenutak u kome prkosno izaziva vreme dok posmatra jedan dan u februaru prošle godine, sa aspekta opozicije od 180 stepeni, a koji je ostao zapamćen kao izuzetno važan zbog jednog ljubičastog paketa, koji je stigao neočekivano, i iz daleka.

PART ONE

Živim život bez kompromisa. Ali stvarno. Ne pravim ih čak ni po pitanju “nevažnih” stvari. Na primer, pre dve godine bila sam u fazi kada nisam mogla da ponesem ni jedan parfem. Ni jedan jedini! Iako sam tada radila kao beauty editor jednog lifestyle magazina i samim tim bila upoznata sa svim novitetima iz sveta lepote, ja, prosto, nisam mogla da se zaodenem ni jednom mirisnom aurom. Svaka je bila greška. Mislila sam: šteta, ali sam nastavila, ispostavilo se beznadežno, da obilazim police po luksuznim i manje luksuznim parfimerijama. U međuvremen,  tražila sam utehu u obilatom  nanošenju parfimisanih losiona i krema za telo, da bih u jednom trenutku i to prestala i dospela u fazu u kojoj sam se samo sećala prijatnih i zavodljivih mirisnih nota toaletnih voda i parfema. A onda se jednog dana na mojim vratima pojavio poštar sa malim ljubičastim paketom i rukom napisanom porukom. Šta je to? @suddenly_nana I? Šta: i?! To je bilo: TO.

PART ONE PRELAZI u Party Time!

Kasnim, sedam u taksi, objasniću posle gde jurim, ali najpre želim da poentiram.
Samo što sam ušla u kola, taksista još nije ubacio menjač u prvu brzinu, a već se okrenuo prema meni i bez pardona ispalio:
“Predivno mirišeš!
Odavno nisam izlazila i promeškoljila sam se na zadnjem sedištu. Nije valjda jedan od onih koji startuju devojke subotom uveče. Pogledah bezobrazno u retrovizor sa nadom da će mi uhvatiti pogled i shvatiti koliko imam godina, i uhvatio ga je, ali je nevino nastavio.”Nemoj da misliš da te startujem, stvarno, nešto ovako nikada nisam osetio. Koji je to parfem?”
“My Heroine. MAC Shade Scent“, odgovorila sam, a zatim izdeklamovala adresu svoje drugarice. Idemo na koncert novosadskog benda “Gift” @band_gift Srećne smo, sviraće Depeche. Stižemo do njene kapije, ona uleće, jer kasnimo i tek što se naslonila na sedište do mene namršti se za tren i prokomentariše: “Šta to tako opijajuće miriše?”. Taman zaustih da kažem, kad taksista opet bez pardona ispali: “My Heroine. MAC Shade Scent”. Wow, kakva memorija! Uskoro ulazimo u klub gde nas čekaju drugarice, pozdravljamo se i grlimo i ja svakoj po zapovesti šapućem u uho naziv parfema koji nosim: “My Heroine. MAC Shade Scent”. Jedina osoba kojoj te večeri nisam ovo izgovorila bio je pevač benda, mada je malo falilo i to kada je sišao sa stejdža, nag do pojasa, samo u crnim pantalonama i fenomenalnim crno-belim brogue cipelama, stao tik ispred mene i dozvolio mi da prstom pređeme preko njegovih grudi dok je pevo refren, polako, polakooooo. Eto ti sad, ne mogu da se setim koje pesme…

Od tada, svima: prijateljicama, koleginicama, konobarima, frajerima, radoznalim slučajnim prolaznicima, bivšim i sadašnjim ljubavnicima šapućem u uho: “My Heroine. MAC Shade Scent”.

Da me pitate koje su donje, srednje i gornje note parfema, rekla bih vam da ste square. Takvo opisivanje parfema je za štrebere.  Reći ću vam samo ime jednog sastojka Cordovan Leather. Način na koji se on razvija u dodiru sa kožom, eh, pa to treba sami da otkrijete, jer to što vam ja pričam je moja lična stvar. Ali dobra. Volim da kažem: I always have a good stuff. Thnx MacNana 🙂

 

Kad nosiš “My Heroine. MAC Shade Scent”, onda na tvoje fotke reaguju ovako 🙂
royowhofficial Hey fellow artist, I like your artwork! I have been selected to be the guest editor of the April edition of Averageart Magazine. My job is to select 10 talented artists for this next edition of the magazine! Would you like to have your work shown in this edition? You can submit your work by clicking the link in my bio. Please let me know if you have any questions!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s