DIY: skrojeno po meri

Bookastore-by-bythewaysweety.jpg
@bythewaysweety

Imate li omiljeno mesto za sedenje u domu? Ja ga imam. I svim ukućanima sam stavila do znanja da im nije na raspolaganju. Ne bih da vam objašnjavam na koji način sam to učinila, u svakom slučaju, toliko sam se potrudila da iznad njega u vazduhu kao da piše “rezervisano”. To mesto je “moja” fotelja, na kojoj kuckam na laptopu, gledam filmove ili se služim kolačićima u kasne sate. Prilično je stara pa sam se jedno vreme nosila mišlju da je zamenim modernijom, super dizajniranom grdosijom – znate, ja u fotelji ne sedim kao sav normalan svet, već ležim, ponekad i u cipelama. Ipak, nije mi trebalo mnogo da shvatim kako je se neću odreći ni za milion dolara. Veoma sam vezana za nju. Zato tu moju “princezu” dnevnog boravka i odanog čuvara mog intimnog života s vremena na vreme malo doteram.

6fa6605ab8084e4516a81f6c1fa46f18.jpg
mali buda iz solitera

Prvo sam je “oblačila” u jednobojan mebl štof, i to sama, a onda sam poželela da izgleda otmenije, pa sam počela da razmišljam o tome kako bi bilo dobro da za nju osmislim posebne, ekstravagantnije kreacije, zbog čega sam bila prinuđena da nađem krojača veštog sa makazama koji deli moje oduševljenje materijalima. Priznajem, na ovu ideju nisam došla sama. Videla sam to od danskog dizajnera Tala Ra, koji je sam kreirao – krojio i šio – pačvorke za stolicu “Egg” povodom njenog pedesetog rođendana.

c650670600c4098aad92c40c8e40845d.jpg
mali buda iz solitera

Inače, naša prva zajednička kreacija, mene i mog krojača, bila je presvlaka od plišanog materijala sa prugicama, ukrašena drvenim dugmićima. Bila je baš lepa, moja fotelja u nju zaodenuta izgledala je kao dama u finom ženskom žaketu. Posle smo prešli na saten, koji smo obrubljivali mašnicama i karnerima, a prošli smo i pepito, karirane i vintidž – pačvork dezene, i to uglavnom u zimskim mesecima, kako bi fotelja bila mnogo udobnija i toplija. Ovog proleća nameravam da od nje napravim haj-tek divu, ali za taj poduhvat moram poći u potragu za atraktivnim PVC materijalima. A kada je tako doteram, slikaću je i postaviti na instagram, uz komentar: “Moja plastic-fantastic fotelja”.

Fritz Hansen Egg fauteuil.jpg

Kada umorni stignemo kući, jedino što želimo je da odahnemo na tren – spustimo se na sofu ili fotelju koju smo sami doterali i na kojoj nam je dozvoljeno leškarenje sa cipelama i uživanje u prekomernoj dozi slatkiša

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s