O štiklama i kolačima od limuna

IMG_20170903_203918_530@bythewaysweety

Ne nosim visoke potpetice, jer ne umem da ih ponesem lako i sigurno poput Dženifer Lopez u filmu “Shell We Dance Mr. Jones”, a volela bih. Pa da graciozno zanjišem kukovima u njima kao lađa uverena u manevarske sposobnosti svog kapetana svaki put kada se dugim koracima zaputim od stola do … Ovaj, osećam da moja mašta počinje da divlja te skrećem sa teme, svesno, i drage volje se “bacam” na gore najavljeni kolač od limuna, koji, by the way, ne znam da napravim, a volela bih. Isti onakav kakav sam jednog vrelog avgustovskog dana kašičicom mrljala po ogromnom, belom, porcelanskom tanjiru dok sam sedela za drvenim stolom ispod bora u bašti vile mojih daljih roďaka na Hvaru. Žut, kremast, hladan kao kocka leda i đavolski ukusan: sladak a osvežava. Setim ga se svaki put kada prođem pored sandala u boji limete u našoj radnji “Cream of Scandinavia“. A prolazim baš često.

IMG_20170903_203528_513@bythewaysweety

Ko ne vidi vezu između sandala u boji limete sa štiklom od 12 cm i kremastog kolača od limuna, baš mi je žao, to je njegova stvar. Mene zabavlja činjenica da su moj um i moja imaginacija sposobni za konstruisanje fantastičnih – dramatično komičnih  i očaravajuće zavodljivih veza izmeďu ovozemaljskih stvari, kao da ih je nadahnuo sam Šekspir. Smejem se. Nije samo za njega Svet pozornica 🙂 Ma ne poredim se ja sa Šekspirom, taman posla! Samo me zabavlja pomisao na to da sam nesvesno hakovala password za šekspirovski vajb. Stvarno ne znam kako, a i nema veze. U svakom slučaju, hoću da kažem da te sandale izgledaju kao “limete na potpeticama” i da su kao stvorene za vile iz  komada “San letnje noći” – rečju, neodoljive.

IMG_20170903_203015_608@bythewaysweety

Izgledaju nestvarno: jedna opasno tanka štikla i jedan opasno tanak kožni zeleni kaišić oko zgloba i još jedan na prstima. To je sve. Savršene su. U njima se ne hoda, već levitira. Probala sam.

IMG_20170903_204729_996@bythewaysweety

Ima tu još jedan model koji mi oduzima dah, zove se “Manilla”. Divne “dvanaestice” od prevrnute kože mekane kao somot, crvene kao “greh” – na granici između koralne i vatreno narandžaste. Njih nisam probala, ali sam ih držala u ruci i procenjujem da su svega 100 g teške.

Nisam samo ja “poludela” za štiklama, već svi u “Creamu”….o njima se priča sa ushićenjem i poštovanjem, ali ne preglasno, kao da se radi o nekoj tajni. Vidim da dilema prilikom izbora modela nema, uglavnom je to ljubav na prvi pogled. E, da, ima još jedna stvar koju sam utvrdila, a to je da sve što je lepo kod nas žena neminovno stvara želju da se to ima. Must Have : )

S obzirom na to da su štikle za mene zvezdano sazvežđe udaljeno milionima kilometara, ja sam se odlučila za zlatno roze “Ady” sandale (imaju platformu, a od nečega mora da se počne, zar ne?), koje izgledaju kao da su izletele iz “Marvel Comics” stripa “Srebrni letač”.  I tako…. a sad Sorry, I Must Fly, što bi rekao Supermen : )

IMG_20170903_204342_053@bythewaysweety

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s