Kao šlag na torti

PhotoGrid_1489961801443

@bythewaysweety

Živim, radim u ‘Cream of Scandinavia Belgrade’. Uživam. Učim. Posmatram. Ima dana kada pomislim da sam prava srećnica – obuzme me osećaj da sam od života dobila dasku za surf sa ugraviranim imenom na poleđini ‘Cream On Top, One Cherry Above’ (C.O.T.O.C.A.) i da sve što treba da uradim je da se bacim na zaglušujuće divlje talase, koji se kotrljaju prema meni sa plavog horizonta kao stvorenim za moj ‘California Dreamin’. Ha, ha, malo valova niotkuda, ali namerno, čisto da bih napravila dramski zaokret i pripremila vas na teatralnu završnicu: okružena sam dupke punim štenderima garderobe (san svake modne trendseterke) izrađenom od najfinijih prirodnih materijala a prema dizajnu skandinavskih dizajnera, kao i saradnicama koje vole modu i najlepše od svega koje se istinski razumeju u nju.

IMG_20170320_093039_281@bythewaysweety

Kao što rekoh uživam dok upoznajem (redom) skandinavske brendove i polako otkrivam severnjačko poimanje mode i moram priznati da sam oduševljena. Kako se samo njihovi kreatori igraju dezenima i štepovima, pa to je da vam pamet stane: dva kosa napred, dva nazad, četiri dijagonalno sa strane, pa jedan vertikalni na bokovima, od struka naninže (pokušavam da objasnim jedan model farmerki), ma kombinacije su bezbrojne a zahvaljujući njima i dame koje imaju stas Vilendorfske Venere, kao i one sa kojim kilogramom više mogu da ponesu model bajkerskih pantalona u njihovoj interpretaciji bez problema. Kažem vam, Skandinavci vole žene 🙂

IMG_20170319_225214_606@bythewaysweety

Ovim  komentarom, da ne kažem uvidom, ne želim da ohrabrim sve koji vole da se na kraju dana sklupčaju na krevetu sa kutijom sladoleda od zelenog čaja zaslađenog kandiranim voćem pod izgovorom #sweetescape #summertime ili još bolje #sweetdetox. E, a kada smo kod zagrljaja moram da vam otktijem jednu tajnu: ja grlim majice, ali samo one mekane i fine, kao što je model ‘Just Eat It’ iz letnje kolekcije danskog brenda ‘Moss’.  Vi – sa one strane ne znate, ali mi – sa ove strane znamo da se model zove ‘Pam Just Eat It’. Pa, zar nije genijalan naziv, priznajte! Piše: ‘Pam, samo ti to pojedi’ , a nije isključeno da se može prevesti i kao samo ti ručaj, smaži, slisti sve sa tanjira. Dakle, pričam vam o super cool majici u koju sam se zaljubila čim sam je  ugledala na štenderu i to prošle zime. Pratila sam njen razvojni put poput ružičastog pantera sve do poslednjeg komada – posmatrala reakcije na nju i osluškivala komentare, a  sa vama delim jedan koji mi je baš prirastao srcu, čula sam ga od jednog zgodnog frajera dok je sugerisao svojoj prijateljici da ne uzima manji broj: ” Pobogu, na njoj piše: samo ti jedi!?!? Hej, darling, you are missing the point ako uzmeš veličinu small. Eto, ja lepo kažem da se i naši muškarci razumeju u modu : )

One thought on “Kao šlag na torti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s